Vakvernieuwingscommissies leveren laatste tussenproduct op aan advieskring

Redactie Geplaatst op 18 maart 2024

Dit jaar leveren zeven vakvernieuwingscommissies actuele conceptexamenprogramma’s op, gericht op vmbo, havo en vwo. Het gaat om de (clusters van) vakken: Nederlands, moderne vreemde talen, wiskunde (havo-vwo), natuurwetenschappelijke vakken, maatschappijleer, klassieke talen en Friese taal en cultuur.

Voor de oplevering leggen de vakvernieuwingscommissies hun concepten nog een keer voor aan de advieskringen. Wil jij als leraar, lerarenopleider of vakexpert in deze adviesperiode meedenken over de conceptexamenprogramma’s? Dat kan!

De advieskringen halen gedurende de adviesperiode feedback op bij hun achterban. Via leden van de advieskring kun jij dus meedenken over de concepten die voorliggen. In maart en april starten adviesperiodes voor:


Maatschappijleer

Friese taal en cultuur

Moderne vreemde talen

Nederlands

  • Advieskringperiode: 1 april tot 20 mei 2024
  • Bekijk welke partijen in de advieskring Nederlands zitten.
  • Vakvereniging Levende Talen heeft een paar korte vragenlijsten voor leraren gemaakt, gericht op verschillende aspecten van de eindtermen, zoals belang, praktijknabijheid en samenhang. Je kunt je via deze link aanmelden om deel te nemen aan dit onderzoek.

Wiskunde (havo-vwo)

De advieskringperiodes van de overige (clusters van) vakken vinden later dit jaar plaats.


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van vorderingen in het traject? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de automatische updates.

Wil je dit Delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Vakken