Bekijk de startnotitie Friese taal en cultuur

Redactie Geplaatst op 18 april 2023

De vakvernieuwingscommissie heeft de startnotitie Friese taal en cultuur / startnotysje Fryske taal en kultuer met elkaar vastgesteld. De startnotitie vormt het uitgangspunt voor de actualisatie van de examenprogramma's.

Maatschappelijke en curriculaire ontwikkelingen

In de startnotitie staan relevante en actuele ontwikkelingen beschreven voor de actualisatie van de examenprogramma’s Friese taal en cultuur in de bovenbouw van vmbo, havo en vwo. De startnotitie is geschreven door SLO. Bij de totstandkoming zijn externe deskundigen geraadpleegd, zoals lerarenopleiders Friese taal en cultuur, vakexperts/onderzoekers en (voormalig) leraren.


In de startnotitie komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Huidige situatie en positie van het leergebied
  • Probleemanalyse
  • Maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen in het leergebied
  • Curriculaire uitdagingen

De startnotitie integreert opbrengsten en adviezen van het ontwikkelteam voor Friese taal en cultuur in het kader van Kurrikulum.frl (Kurrikulum.frl, 2020) en de startnotitie voor de kerndoelen Friese taal en cultuur (Cedin, 2023). De vakvernieuwingscommissie Friese taal en cultuur gebruikt deze startnotitie als input voor het actualiseren van de examenprogramma’s Friese taal en cultuur in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.


Blijf op de hoogte

De vakvernieuwingscommissie werkt stapsgewijs toe naar actuele examenprogramma's. Wil je op de hoogte blijven van vorderingen in dit traject? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de automatische updates. Je ontvangt dan automatisch een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Vakken