Joep van de Wouw

Joep van de Wouw

Contactinformatie

Joep van de Wouw

Docent havo/vwo natuurkunde

Toen ik begin dit jaar op het vakdocentenforum keek, zag ik de oproep van de vakvernieuwingscommissie. Ik werd direct enthousiast. Deze taak is een mooie aanvulling op het werk dat ik doe op 2 College Cobbenhagen te Tilburg. In mijn werk als natuurkunde docent vind ik het interessant om didactische vernieuwingen uit te proberen en te zorgen dat mijn leerlingen beter en interessanter onderwijs krijgen. Ik werk zowel met analoge als digitale hulpmiddelen om dit voor elkaar te krijgen. Naast natuurkunde geef ik ook les op ons Technasium.


Als docent O&O vind ik de samenwerking met het bedrijfsleven interessant en vind ik het geweldig om te zien wat leerlingen onder begeleiding van een opdrachtgever en een expert voor elkaar krijgen. Mijn doel hierbij is om leerlingen plezier te laten hebben in een O&O opdracht zodat ze een maximaal resultaat kunnen behalen.


In de werkzaamheden die ik ga doen in de vakvernieuwingscommissie zie ik een mooie uitdaging. Het samen met vakcollega’s tot stand brengen van een examenprogramma dat past bij de huidige tijd. Het samenwerken met collega’s van buiten school spreekt mij aan vanwege de mogelijkheid om nieuwe inzichten te krijgen voor mijn eigen onderwijspraktijk. Ik zie dit als een win-win situatie omdat op deze manier mijn expertise kan delen en vergroten. Hierdoor kan ik ook terug met nieuwe inzichten naar mijn eigen school. Ik heb zin om de uitdaging aan te gaan!