Ingeborg van der Neut

Ingeborg van der Neut

Contactinformatie

Ingeborg van der Neut

Docent havo/vwo biologie

Mijn naam is Ingeborg van der Neut. Ik ben vanaf 1995 al biologiedocent en ik vind het gelukkig nog steeds leuk om voor de klas te staan. Ik geef meestal les in de bovenbouw havo/vwo maar in het schooljaar 21-22 kwam daar een 3 mavo klas bij. Dat was wel even schakelen. De klas vroeg andere dingen van mij en ik was ook verbaasd over de inhoud van het curriculum, zoveel meer reproductie! Ik denk dat deze ervaring heel nuttig is voor de vakvernieuwingscommissie.


Naast mijn lessen heb ik me veel beziggehouden met het opleiden van studenten als werkplekbegeleider, als vakdidacticus en als projectleider van een opleidingsschool.


Een ander zwaartepunt naast het lesgeven betreft nieuwe ontwikkelingen in de didactiek. Zo is uitbeelddidactiek een stokpaardje van me en heb ik meegeschreven aan de nieuwe syllabus voor biologie voor havo en vwo. Ook het organiseren van de bovenbouw Nibi conferentie zit in mijn takenpakket.


Al met al denk ik dat ik vanuit veel verschillende standpunten mee kan denken over het nieuwe eindexamenprogramma en hoop ik een nuttige bijdrage te kunnen leveren!


Als laatste nog even een genetisch dingetje, ik heb twee dochters die biologie studeren en een zoon die geneeskunde doet dus al met al valt de appel niet ver van de boom!