Herbert van de Voort

Herbert van de Voort

Contactinformatie

Herbert van de Voort

Docent havo/vwo scheikunde

Ik ben begonnen met verschillende jaren (wetenschappelijk) onderzoek na mijn studie scheikunde, maar ongeveer 20 jaar geleden ben ik overgestapt en als zij-instromer les gaan geven op een middelbare school. Een overstap die bij me past. Tegelijkertijd lesgeven en les krijgen is een mooie combinatie om te leren kennis over te dragen. Naast het behalen van mijn eerstegraadsbevoegdheid scheikunde is er veel geleerd in die tijd. Ik heb dan ook scheikunde, natuurkunde, nask en science (binas) mogen geven aan onderbouw leerlingen vmbo-t, havo en vwo. En scheikunde, ANW en NLT aan de bovenbouw havo en vwo.


Behalve bij het lesgeven zijn mijn (onderzoeks)kwaliteiten van pas gekomen bij het deelnemen aan allerlei landelijke projecten en ontwikkelteams. Van meeschrijven aan de eerste lichting NLT-modules (Forensisch Onderzoek, vwo) tot mee-ontwerpen van verschillend digitaal lesmateriaal (bv IIO-project, E-klas en PAL-student). Ook het scholen van collega’s hoort hier bij.


Met deze achtergrond ben ik terechtgekomen bij de vakvernieuwingscommissie. Graag zet ik mijn opgedane ervaringen en kennis in voor de VVC om samen tot een mooi resultaat te komen voor leerlingen en collega’s.