Gerdien Hoogveld-van der Veer

Gerdien Hoogveld-van der Veer

Contactinformatie

Gerdien Hoogveld-van der Veer

Docent vmbo biologie

Mijn naam is Gerdien Hoogveld – van der Veer en ik zal mijn bijdrage leveren aan de vakvernieuwingscommissie voor het vak biologie (met name vmbo TL).


Toen ik hoorde over de vacature voor de vakvernieuwingscommissie heb ik niet lang hoeven nadenken om te solliciteren. Naast mijn passie voor lesgeven ben ik graag bezig met allerlei onderwijs gerelateerde zaken. Zo neem ik onder andere met veel plezier staatsexamens af en zit ik in de organisatie van een biologiecongres gericht op vmbo en havo onderbouw.


Ik geef nu een aantal jaren les op Innova, een locatie van Het Stedelijk Lyceum in Enschede. Op deze school geven ik en mijn collega’s het onderwijs effectief vorm vanuit leerdoelen. We stellen onszelf hierbij steeds de vraag wat de leerling op korte en op lange termijn met de lesstof dient te doen. Echter lopen mijn collega’s en ik er steeds vaker tegenaan dat het huidige examenprogramma verouderd is. De toekomst brengt nieuwe uitdagingen en daar past een vernieuwd examenprogramma bij. Laten we de nieuwe generatie inspireren met de interessante aspecten die de biologie te brengen heeft.


Ik kijk uit naar de samenwerking binnen de commissie en ik ben ervan overtuigd dat er een mooi examenprogramma gerealiseerd gaat worden.