Denk als talendocent (vmbo) mee over de actualisatie van de examenprogramma’s

Redactie Geplaatst op 11 november 2023


Werk jij als vmbo-docent Arabisch, Duits, Engels, Frans, Spaans of Turks? En wil je meedenken over de actualisatie van de examenprogramma’s? Dan nodigen we je graag uit voor een bijeenkomst op woensdag 17 januari 2024 van 16.00 - 20.00 uur bij SLO in Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de conceptexamenprogramma’s, zoals die nu vorm hebben gekregen. We gaan met elkaar in gesprek over de vraag of de nu geformuleerde eindtermen voor vmbo-leerlingen van belang en aantrekkelijk zijn. Met de input uit deze sessie hopen we in beeld te krijgen of de conceptexamenprogramma’s goed laten zien wat leerlingen op het vmbo moeten kennen en kunnen - niet alleen wat hun taalvaardigheid betreft, maar ook ten aanzien van cultuur en bewust omgaan met taal - en welke aanpassingen gewenst zijn.

Over de actualisatie

Om leerlingen goed voor te bereiden op hun toekomst worden de examenprogramma’s van een aantal vakken, waaronder de moderne vreemde talen, geactualiseerd. Actuele examenprogramma's dragen bij aan gelijke kansen voor leerlingen, goede doorstroom naar het vervolgonderwijs en het kunnen functioneren in de maatschappij. Een vakvernieuwingscommissie, bestaande uit leraren, vak- en curriculumexperts, werkt in verschillende stappen toe naar conceptexamenprogramma's.

Meld je aan

Wil jij deelnemen aan de bijeenkomst op 17 januari 2024? Meld je aan door te mailen naar [email protected].

Wil je dit Delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Vakken