Yolande Doensen

Yolande Doensen

Contactinformatie

Yolande Doensen

Docent Spaans

Mijn onderwijsachtergrond kenmerkt zich door vele omzwervingen, maar begon op de -toen nog tweevakkige- lerarenopleiding in Tilburg. Ik heb een brede belangstelling en koos voor twee vakken die vrijwel niets met elkaar te maken hadden: aardrijkskunde en Duits. Pas in de onderwijspraktijk merkte ik dat ik mezelf beter kwijt kon in de didactiek van de talen. Om die reden ben ik me ook gaan specialiseren op het Duits, waarin ik vele jaren met plezier heb lesgegeven.


Na een aantal jaren wilde ik mezelf nog meer uitdagen en ook weer het gevoel van leerlingen meemaken. Ik ben daarom Spaans gaan leren, iets wat vervolgens uitmondde in een jarenlange specialisatie in dat vak. Gedurende al die tijd van studie en onderwijspraktijk ben ik ook de vele mogelijkheden van digitale hulpmiddelen in het onderwijs gaan ontdekken en waarderen.


Jarenlang heb ik me ingezet voor de verspreiding van het vak Spaans in het Nederlandse onderwijs in combinatie met de technische mogelijkheden, hierbij gesteund door Digischool en Kennisnet. Ik ben daardoor ook overtuigd van de vele mogelijkheden voor blended learning in de (nabije) toekomst.


De actualisatie is een mooi moment voor een andere benadering van het traditionele onderwijs. Daarom werk ik mee aan dit uitdagende project, waarbij vooral de samenwerking tussen de verschillende talen voor mij een grote meerwaarde biedt.