Diana Zhuravleva

Diana Zhuravleva

Contactinformatie

Diana Zhuravleva

Vakexpert Russisch

Mijn naam is Diana Zhuravleva. Ik werk als docent en co├Ârdinator Russische taalvaardigheid aan de Rijksuniversiteit Groningen, bij de vakgroep Europese talen en culturen. Mijn onderzoeks- en onderwijsinteresses liggen voornamelijk op het gebied van tweedetaalontwikkeling binnen een op gebruik gebaseerd perspectief (DUB - Dynamic Usage-Based); inhoud en taal en content-ge├»ntegreerd leren (CLIL -Content and Language Integrated learning) en FLIL (Film and Language Integrated Learning).

In mijn ogen is het gebruik van authentieke input de beste manier om een taal te leren. Films zijn bijvoorbeeld heel geschikt om leerlingen zowel taal als cultuur bij te brengen.
In mijn colleges werk ik veel met Russische films, zodat leerlingen zowel de Russische cultuur en geschiedenis als de taal kunnen leren. Hierdoor leren leerlingen bijvoorbeeld alledaagse uitdrukkingen en conventionele manieren om dingen te zeggen.
Als lid van de vakvernieuwingscommissie wil ik graag bijdragen aan de ontwikkeling van taalonderwijs en mijn expertise op dit gebied delen.