Vakvernieuwingscommissie presenteert eerste tussenproducten aan advieskring

Redactie Geplaatst op 29 september 2022

De vakvernieuwingscommissie moderne vreemde talen werkt de komende twee jaar stapsgewijs toe naar actuele examenprogramma’s. Voor aanvullende perspectieven en expertise wordt er een beroep gedaan op de advieskring, waarin verschillende organisaties en (vak)netwerken vertegenwoordigd zijn. Op 4 oktober vond de eerste bijeenkomst met de advieskring plaats en presenteerde de vakvernieuwingscommissie haar eerste concept-tussenproducten: de karakteristiek en het raamwerk. De komende periode raadpleegt de advieskring haar achterban door verschillende feedbacksessies.Advieskring raadpleegt onderwijsveld

De organisaties die in de advieskring vertegenwoordigd zijn, organiseren feedbacksessies, zodat je kunt meedenken en feedback kunt geven op de tussenproducten. Op 14 oktober 2022 vindt bijvoorbeeld het congres Vakvernieuwing Levende Talen plaats. Als lid van de vereniging Levende Talen kun je tijdens dit congres met vertegenwoordigers van de vakvernieuwingscommissie in gesprek tijdens een feedbacksessie of deelnemen aan een debat. Kijk voor meer informatie over dit congres op de website van Levende Talen.


Rol van de advieskring

De advieskring bestaat onder andere uit vakverenigingen, lerarenopleidingen, vervolgopleidingen en maatschappelijke organisaties. Ook worden toetsexperts van het College voor Toetsen en Examens en Stichting Cito betrokken. De vakvernieuwingscommissie kan tijdens dit traject daarnaast experts op persoonlijke titel raadplegen.

Gedurende het actualisatietraject wordt de advieskring op verschillende momenten en manieren betrokken. De advieskring reflecteert de komende periode op de eerste tussenproducten van de commissie. Hiervoor heeft de vakvernieuwingscommissie specifieke adviesvragen aan de advieskring voorgelegd. Daarnaast haalt de advieskring tijdens dit traject gericht feedback op bij hun achterban en brengen zij constructief expertise in, passend bij de ontwikkelfase.


Meer weten?

Benieuwd welke organisaties vertegenwoordigd zijn in de advieskring moderne vreemde talen? Bekijk dan de samenstelling van de advieskring op dit webplatform.

Wil je dit Delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Vakken