Denk als leraar (vmbo) mee over de actualisatie van de examenprogramma’s talen

Redactie Geplaatst op 20 februari 2023

Werk jij als vmbo-leraar Arabisch, Duits, Engels, Frans, Spaans of Turks? En wil je meedenken over de actualisatie van de examenprogramma’s? Dan nodigen we je graag uit voor een bijeenkomst op donderdag 6 april 2023 (16.00 tot 20.00 uur), op het kantoor van SLO in Amersfoort.


Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de plannen tot nu toe en gaan we met elkaar in gesprek over de vraag wat voor vmbo-leerlingen van belang is en wat hen aanspreekt. Met de input uit deze sessie kunnen we preciezer aangeven wat leerlingen op het vmbo moeten kennen en kunnen, niet alleen wat hun taalvaardigheid betreft, maar ook ten aanzien van cultuur en bewust omgaan met taal. Ook kunnen we op basis van de input concrete voorbeelden opnemen die voor leerlingen en leraren aansprekend zijn.


Over de actualisatie

Om leerlingen goed voor te bereiden op hun toekomst worden de examenprogramma’s van een aantal vakken, waaronder de moderne vreemde talen, geactualiseerd. Een vakvernieuwingscommissie, bestaande uit leraren, vak- en curriculumexperts, werkt in verschillende stappen toe naar conceptexamenprogramma's.


Meld je aan

Wil jij deelnemen aan de bijeenkomst op 6 april? Meld je aan door te mailen naar Jelle Kaldewaij (procesregisseur): [email protected].

Wil je dit Delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Vakken