Laura Boes

Laura Boes

Contactinformatie

Laura Boes

Leraar theater

Mijn naam is Laura Boes. Geboren en opgegroeid in Friesland (Gorredijk, Heerenveen) en op mijn 22ste verhuisd naar het prachtige Amersfoort. Ik houd van het ontdekken van de wereld, verschillende culturen, verschillende smaken, geuren, geluiden en verschillende normen en waarden. Nieuwsgierigheid is mijn eeuwige drijfveer. Ik houd van onderzoeken, luisteren en proberen te begrijpen of bevatten. Om vervolgens te verbinden aan alles wat bestaat, en iets nieuws te creëren. Buiten het kunstonderwijs ben ik ook werkzaam in de entertainmentsector. Daar ben ik vooral bezig met het creëren van ervaringen waar volwassenen in contact kunnen komen te staan met hun ‘innerlijke kind’ en daag ik hen uit tot het onderzoeken door middel van verbeelding. Ik ben zelf ook enorm fan van het spelen van real life games, een speelse manier van leren. In mijn eigen tijd train ik elke donderdagavond met een mimetheatergroep, om ook goed in contact te blijven met ‘de vloer’ en te blijven ervaren wat leerlingen ervaren.

In 2015 ben ik begonnen op het Vathorst College als theaterleraar onder- en bovenbouw en als CKV docent. Daarnaast ben ik mij op verschillende taken gaan richten, zoals o.a. het ontwikkelen van een kunst portfolio, het geven van mentortrainingen en het begeleiden van processen binnen onze teamgerichte arbeidsorganisatie. Omdat ik het volledige focussen en verdiepen van de kunsten begon te missen ben ik een alumni cursus Kunst Algemeen gaan volgen, waardoor ik nu ook vol vertrouwen en plezier KUA geef.
Mijn deelname aan de vakvernieuwingscommissie komt voort uit de behoefte aan vernieuwing binnen het kunstonderwijs. We leven in een wereld waar de kunsten veel betekenen, en volgens mij nog veel meer kunnen betekenen. De wereld is continu aan het veranderen, en volgens mij moet het kunstonderwijs daar in mee veranderen. Zeker niet zonder behoud van de kennis, ambacht van het vak en de vaardigheid die wij allemaal bezitten.

Voor mij is het fantastisch om de leerlingen door middel van kunst in verbinding te zien met elkaar en de wereld. Zeker in deze bijna individualistische maatschappij waar social media de hoofdrol speelt. Als we met de kunsten elkaar nog meer kunnen vinden, theorie én praktijk, elkaar kunnen versterken en de leerlingen mee kunnen nemen in de kracht van kunst, dan ben ik tevreden. Ik heb er zin in!